Get Adobe Flash player

Synergia logo

Lipiec
21
Sobota

Dnia 20 marca odbył się w naszej szkole festiwal talentów. Już od kilku tygodni korytarze szkolne, sale lekcyjne, a czasami nawet boisko rozbrzmiewały śpiewem, grą na instrumentach. Soliści i zespoły taneczne wykorzystywali każdą wolną chwilę na treningi przed wielkim finałem konkursu.
Uczniowie z klas I-VII wyłonieni podczas eliminacji zaprezentowali swoje talenty w różnych kategoriach: plastycznej, muzycznej, tanecznej i kulinarnej. Jakże trudne zadanie miało jury, które z grupy niezwykłych i oryginalnych prezentacji musiało wybrać 9 uczestników wielkiego finału.
Przewodniczącą jury była pani dyrektor Ewa Chłosta. Jurorami byli także: p. wicedyrektor Beata Mirecka-Nowak, p. Inga Zdzienicka, p. Marietta Drab-Jażdżewska, przedstawicielka Rady Rodziców Pani Martyna Zybert, oraz reprezentantka uczniów Maria Chalhoub z klasy 7C.
W pierwszej części, w której brały udział klasy 4 – 7 do finału dostało się 7 wokalistów oraz dwie uczennice, które wykonały pokaz gimnastyki artystycznej. Zwycięzcą tej edycji został Lucjan Chaciński. Luckowi udało się również dostać nagrodę publiczności.

Więcej…

zerowka na medal 20018Powiało dziś wiosną i złotem! Oddział przedszkolny 0b po wyczerpującym VII Wolskim Turnieju Sportowym cieszył się ze zwycięstwa!!! Brawo dla wspaniałych przyszłych sportowców oraz dla wytrwałych kibiców z tej samej klasy!

dietetyk w szkole 2018Wiosna to czas odważnych decyzji żywieniowych. Ważnym jest, żeby styl życia jaki prowadzimy był zgodny z potrzebami naszego organizmu. 19 marca w naszej szkole gościła pani dietetyk. Uczniowie pod opieką nauczycieli i wychowawców świetlicy wysłuchali prezentacji o zdrowym stylu życia i żywienia. Zapoznali się z nowoczesną piramidą żywienia, gdzie podstawę stanowi aktywność fizyczna i woda do picia. Niezastąpionymi składnikami zdrowego żywienia są warzywa i owoce (źródło witamin), produkty zbożowe (źródło witamin z grupy B), mleko i jego przetwory (źródło wapnia). Następnie mięso i ryby będące źródłem (białka i witamin A,D,E,K).
Po krótkim wykładzie uczniowie wzięli udział w degustacji świeżo wyciskanych soków z jabłek lub marchwi.

Pokaz slajdów
English French German Italian Polish Russian Spanish

Szkoła Podstawowa nr 222 im. Jana Brzechwy w Warszawie